Free Ableton Workshop

196099_10151038234040318_1240295420_nНа 11 април 2014 г. Нов български университет, Департамент “Музика” и Apple лаборатория организират “Free Ableton Workshop”, с лектор Иван Шопов/BALKANSKY/COOH. Събитието ще се проведе от 17 до 21 часа в залата на Университетски театър. Основна тема на семинара ще бъде използване на български мотиви в електронната музика. По време на третото издание на семинара, лекторът Иван Шопов ще представи похвати за използване на българския фолклор в електронната музика и създаване на музикално произведение, базирано на традиционни инструменти.

Иван Шопов е един от най-известните и изявени творци в България. Той създава музика с едни от най-преуспелите музиканти както в България, така и по цял свят. Зад гърба си вече има около 80 плочи, 20 диска, над 250 парчета, които са в различни стилове и се издават от световноизвестни лейбъли. Един от най-значимите му български музикални проекти е съвместната му работа с Теодосий Спасов и Иво Христов в албумите „Кукер“ и „Оренда“, които се радват на огромен успех. Името му е признато както у нас, така и на световната музикална сцена. Доказателство за това са и многобройните покани за участия в почти всяка една точка на света. Отскоро той работи официално за Ableton – една от най-големите компании, създаваща софтуер за обработка на звук, който се използва от почти всеки съвременен музикант. През последните няколко години Иван Шопов е осъществил и редица семинари в Берлин, Сидни, Мелбърн, Бейрут, Астана, Севиля, Русия, и вече е ангажиран за бъдещи такива в Англия и Македония.
През май месец тази година, Иван Шопов заедно с Теодосий Спасов заминават на турне в Америка, за да представят съвместния си проект „Balkansky“.

Този семинар се осъществява с финансовата подкрепа на Централен фонд за стратегическо развитие – НБУ.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s