„Нов български университет откри APPLE ЛАБОРАТОРИЯ“

На 19.02.2014 г. Нов български унивeрситет откри Apple лаборатория, която е първата по рода си в български университет. Това се случва като резултат от успешното сътрудничество между Ръководството на университета  и фирма Криейтив център ООД – сертифицирана от Apple като eдинствен Solution Expert – Education с права за доставки и поддръжка на Apple продукти в сферата на образованието.

Ректорът на НБУ, доц. д-р Пламен Бочков, откри Apple лабораторията като официално преряза лентата.

DSC_0588

 Лабораторията разполага с 11 на брой Apple iMac компютри последно   поколение и професионален софтуер – Final Cut Pro X, Logic Pro X, Aperture – за обработка на музика, графика и видео. В залата ще се обучават студенти в областта на графичния дизайн, филмовия монтаж, информационните технологии и звуковия дизайн.

НБУ създава Apple лабораторията, за да предостави на студентите си модерно и високо технологично ниво на образование в областта на дигиталните технологии. За това събитие принос имат и студентите от iKnow Club към НБУ.

Сред официалните гости на събитието бяха проф. Богдан Богданов, д.н. – Почетен председател (Президент) на НБУ, доц. д-р Пламен Бочков – Ректор на НБУ, Георги Текев – Изпълнителен директор на НБУ, доц. д-р Марин Маринов – зам.ректор по учебната дейност, проф. д-р Николай Арабаджийски – Декан на ФБО, доц. д-р Росен Стоянов – Декан на МФ, гл. ас. д-р Юлияна Гълъбинова – Декан на БФ, както и гости от Криейтив център.

Източник: news.nbu.bg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s